Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner
    Condividi questa pagina
Domanda
  • Invia la tua Risposta

Codice antiSPAM: 134188
Digita il codice antiSPAM
Pseudonimo:
Scrivere il testo della risposta:*

(*) Tutte le risposte sono espressione dei punti di vista degli autori, pertanto gli autori stessi hanno la TOTALE responsabilitŕ di ciň che scrivono.
Lo staff del forum si riserva il diritto di cancellare la domanda o cancellare singole risposte per qualsiasi motivo.

  • Altre risposte giŕ date

Risposta 1 (16/02/2010 Ore:16:34:09)

Pentru a avea certificatul de nastere romanesc pentru fiul tau(roman)nascut in Italia trebuie sa va luati appuntament la consulat in Roma via email consolara@rombit.com si sa cereti o programare pentru transcrirea certificatului italian de nastere italian in certificat de nastere roman,costul este de 70 euro.
Certificat de naştere - 27 aprilie 2009


Actele de stare civilă ale cetatenilor romani (certificat de nastere, certificat de casatorie) întocmite în străinătate au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civila române.
Pentru a veni in întâmpinarea solicitărilor cetăţenilor români aflaţi în străinătate în sensul simplificarii procedurilor de transcriere, Parlamentul României a aprobat Legea nr. 94 din 05 aprilie 2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă (Monitorul Oficial nr. 326/15.04.2004).
Potrivit noului act normativ, cetăţenii români aflaţi în străinătate pot solicita înscrierea în registrele de stare civilă române, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României, a certificatelor de stare civilă eliberate de autorităţile străine, care îi privesc, în cazul în care înregistrarea actului sau faptului de stare civilă a fost făcută în prealabil la autoritatea din statul în care aceştia se află.
Înscrierea se face cu aprobarea şefilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, iar refuzul acestora se motivează.
În baza noilor reglementări, misiunile diplomatice ale României în străinătate vor elibera certificate de naştere, respectiv de căsătorie româneşti, în urma înscrierilor actelor de stare civilă străine.
Cererea de înscriere a naşterilor se depune la Consulatul general al României la Torino de părintele cetatean roman sau, daca ambii parinti sunt cetateni romani, poate prezenta cererea unul singur. La eliberarea documentului se va prezenta acelasi parinte care a depus cererea, pentru a semna in registrele de stare civila.
Documente necesare:
• certificatul (extrasul) de naştere italian pentru uz extern (modelul plurilingv), cu părinţii, apostilat de prefectura locală, în original şi copie;
• declaraţia pe proprie răspundere privind inexistenţa altei transcrieri în România (formularul se primeşte la misiunea diplomatică);
• copia paşapoartelor părinţilor copilului;
• copia certificatelor de căsătorie şi de naştere ale părinţilor copilului; daca tatal copilului este cetatean italian, se va prezenta extrasul sau de nastere cu parintii.
• copia a permisului de şedere în Italia a cel puţin unuia din părinţi (când ambii sunt cetăţeni români);
• copia buletinului/cărţii de identitate din România;
Taxele consulare: 70 euro
NOTA: se precizează că la misiunile diplomatice şi oficiile consulare se eliberează certificate de naştere cu codul numeric personal numai pentru copiii nascuti după data de 1 ianuarie 2004.
Pentru cei născuţi inainte de aceasta data codul numeric personal se obtine numai in ţară, la Serviciul de stare civilă al Sectorului I Bucureşti.


mina
  • <<
  • <
  • 1
  • >
  • >>
  • Vai alla pagina
Risposte per pagina:   
Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner

SuggerimentoSUGGERIMENTI

Se vuoi andare al cinema clicca sul link:
Al cinema (posto nel menů sotto per INFORMARSI)
Potrai consultare la programmazione delle sale


VETRINA

Hotel, B&B, ... in Italia

Risparmia con le offerte e gli sconti che trovi su AbcAlberghi.com

Trova e confronta prezzi

Con migliaia di prodotti in offerta puoi risparmiare tempo e denaroabcAlberghi.com
Alberghi d'Italia


suggerimento

Cambia Grafica


Rimpicciolisci testo 13Dimensione testo15 Ingrandisci testo
Cambia dimensione testo


Cerca in AbcRoma


Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner