Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner
    Condividi questa pagina
Domanda
  • Invia la tua Risposta

Codice antiSPAM: 167635
Digita il codice antiSPAM
Pseudonimo:
Scrivere il testo della risposta:*

(*) Tutte le risposte sono espressione dei punti di vista degli autori, pertanto gli autori stessi hanno la TOTALE responsabilitŕ di ciň che scrivono.
Lo staff del forum si riserva il diritto di cancellare la domanda o cancellare singole risposte per qualsiasi motivo.

  • Altre risposte giŕ date

Risposta 1 (15/10/2009 Ore:00:14:05)

Trebuie sa mergeti in Romania pentru a schimba permisul si apoi mergeti la motorizazione in Italia unde sinteti rezident pentru al converti, dar va trebuie de la consulat un atestat de autenticitate care costa 30 de euro siva vine dat dupa 40 de zile din momentul in care l-ati cerut.
Permise de conducere
Scris de Administrator
20 noiembrie 2007
Potrivit Directivei indicate în obiect este permisa conducerea vehiculelor într-un stat diferit de cel unde a fost eliberat carnetul de conducete, fara obligatia de conversie, chiar si în cazul obtinerii rezidentei de catre conducatorul în statul respectiv. Conform Circularei nr.31 din 28 mai 1999 (G.U. nr.154 din 03.07.1999), circularea în Italia cu carnete eliberate de State membre ale Uniunii Europene se aplica si permiselor de conducere eliberate în România.

Permisul de conducere românesc este valabil în Italia o perioada de 1 an de la data intrarii pe teritoriul Italiei. Cetatenii români care îsi stabilesc domiciliul în Italia pot sa solicite preschimbarea permisului românesc si obtinerea unui permis italian, fara a mai sustine examenul de verificare.

De la 1 ianuarie 2007 s-a adaugat si posibilitatea de a cere recunoasterea permisului, care se concretizeaza în eliberarea unui autocolant aplicat pe document, printr-o procedura mai simpla fata de cea a conversiei. În ambele cazuri, cererile se prezinta la birourile provinciale ale Circulatiei civile.

Conversiile si recunoasterile, oricum ar fi, nu sunt automate.

În caz de îndoieli privind autenticitatea permiselor, explica ministerul Transporturilor, va putea fi cerut atestatul de autenticitate corespunzator sau alte informatii necesare, prin intermediul Consulatului General.

Informatii generale privind permisele de conducere în Italia

Sistemul permiselor de conducere auto în Italia este pe baza de puncte. Fiecarui permis de conducere îi sunt alocate initial 20 de puncte, care se diminueaza în cazul încalcarii regulilor de circulatie. Scaderea numarului de puncte este comunicata conducatorului auto si, în paralel, unei baze de date gestionate de Ministerul Transporturilor, ce va fi în curând consultabila pe Internet.

Acest nou mecanism nu priveste numai permisele italiene, ci si pe cele straine preschimbate si pe cele ale auto-transportatorilor care sofeaza în Italia în interes de serviciu. Numarul de puncte pierdute variaza în functie de gravitatea faptei comise. (de exemplu, pentru parcarea în locurile destinate mijloacelor de transport în comun, penalizarea este de 2 puncte, dar pentru infractiuni mai grave, cum ar fi conducerea în stare de ebrietate sau conducerea pe contrasens pe autostrada, penalizarea este de 10 puncte). În primii doi ani de la obtinerea permisului, penalizarea este dubla. Odata ajunsa cota zero puncte, permisul este suspendat.

Mina P
  • <<
  • <
  • 1
  • >
  • >>
  • Vai alla pagina
Risposte per pagina:   
Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner

SuggerimentoSUGGERIMENTI

In Google nelle tue ricerche su Roma aggiungi la parola abc.
Esempio:
Otterrai nei risultati pagine di questo sito


VETRINA

Hotel, B&B, ... in Italia

Risparmia con le offerte e gli sconti che trovi su AbcAlberghi.com

Trova e confronta prezzi

Con migliaia di prodotti in offerta puoi risparmiare tempo e denaroabcFirenze la guida di Firenze
Guida di Firenze


suggerimento

Cambia Grafica


Rimpicciolisci testo 13Dimensione testo15 Ingrandisci testo
Cambia dimensione testo


Cerca in AbcRoma


Pubblica il tuo bannerPubblica il tuo banner